Maling

Fuldmaling af plankegulve anvendes relativt sjældent, fordi træ udseendet derved vil fordufte. Træ er et vidunderligt naturens materiale, som passer til ethvert lejlighed eller hus. Træ som gulvbelægning giver hygge, velbehag og varme. Denne påvirkning vil dog gå fortabt ved overmaling. Det er bestemt ikke lige meget hvorledes et pankegulv eller parket males, så brug for altid en professionel gulvsliber til gulvmaling.

Maling
Maling

Hvorfor maling af plankegulve og parketgulve?

Maling er en slidstærk behandling som er fulddækkende. Derfor kan træets naturlige look ikke ses, derimod får man med maling en heldækkende ensfarvet løsning. Maling er en effektiv mulighed til utrolig slidte parketgulve, som ikke holder til en gulvafhøvling eller gulvafslibning

Typer maling til plankegulve og parketgulve?

Der benyttes som regel to forskellige typer maling til parketgulve, alkyd og epoxy. Begge malingstyper er meget slidstærke og benyttes ikke kun på gulve af træ, men også på betongulve i lagerhaller og fabrikshaller hvor der køre trucks.

Hvorfor gulvmaling?

Ifald et pankegulv eller parket er nyt eller nyslebet, vil gulvbehandling med maling være fjollet. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder dybe hakker, misfarvninger, huller, revner. Et malet parketgulv eller plankegulv er rengøringvenlig, let at vedligholde samt smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet startes

Plankegulv eller parketgulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste fedt, smuds, støv eller snavs vil skabe problemer.

Hvordan rengøres og plejes et malet parket eller plankegulv?

Ifald malingen viser tegn på slid, kan det behandles påny. Er malingen slidt igennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele falden. Vedligeholdelse, gulvrengøring og pleje er nemt ligesom på et lakeret trægulv. Ved rengøring foretages får du et rent plankegulv eller parketgulv hurtigt og let, hvilket naturligvis er populært hos børnefamilier.

Er der mulighed for valg af farvenuancer?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig heldækkende farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk tone. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Kontakt os for en snak om perspektiv for dit panke gulv eller parket.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote